Verhetetlennek bizonyult a tavalyi győztes!

A 78. zsoltár alapján tartott rövid bevezető és köszöntő után március 13.-án délután, több mint ötven érdeklődő jelenlétében megtartott történelmi vetélkedőn mérte össze tudását falunk tizenegy iskolása. A VI-VIII osztályosok közül tizzel szemben – név szerint Beder Renáta, Becsek Xénia, Bucsi Beáta (VI.), Bartha Helga, Ádám Szilárd (VII.), Ilyés Beáta, Józsa Enikő, Kiss Edina, Tamás Henrietta, Varga Renáta, – védte már két alkalommal is megszerzett első helyét Beder Csilla, a Szabó Jenő díjért kiírt, s az idén 15. alkalommal megtartott versenyen.

„Ecsettel a nemzet szolgálatában” címmel a kézdimárkosfalvi születésű Barabás Miklós élete és munkássága képezte a verseny anyagát, amire Fülöp Ildikó történelem szakos tanárnő készítette fel a versenyzőket. A festő életével és munkásságával kapcsolatos kérdések képezték a vetélkadő alapját. (itt) A verseny harmadik szakaszában tíz kivetített portrét kellett felismerni, s az ábrázolt személyről írt rövid ismertetéssel lehetett értékes pontokat szerezni.

A versenybírói feladatkört Mircse Ferenc sz.gondnok, Beder Győző iskolaigazgató, Tánczosné Bedő Szende, Demeter Piroska és Nagy Melinda tanárnők látták el.

Részvételükért a versenyzők könyvjutalmat kaptak s a győztesnek járó díjat a hősök emlékművénél március 15.-én fogjuk átadni.

Az eredményhirdetést követően szeretetvendégséggel zárult a gyülekezeti alkalom.